Mattheusschool & De Gagel, Utrecht

Proludic voorziet het schoolplein van basisschool De Gagel & Mattheusschool van nieuwe toestellen en ondergronden.

In samenwerking met de twee scholen moest het schoolplein aangepast worden met behoud van de natuurlijke vormgeving. De keuze viel op Origin’ toestellen, waaronder het multifunctionele klimparcours. Met Origin’ creëert men speelruimten welke in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving. De toestellen zijn geschikt voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Zij dragen bij aan de ontwikkeling van de fysieke- en motorieke vaardigheden.

IMG_1763Via de stapstenen of het klimnet is dit klimparcours te bereiken. De stapstenen bestaan uit stammen in verschillende hoogtes. Dankzij de vrij lage hoogte zijn ze toegankelijk voor een brede leeftijdsgroep. Zij helpen bij de ontwikkeling van het evenwichtsvermogen en de coördinatie.

Daarbij is gekozen voor een wiebelbrug en vogelnestschommel. Het schommelen van de balken van links naar rechts en van voren naar achteren vergt een goed evenwichtsvermogen op deze wiebelbrug. De leuningen bieden enige zekerheid omdat de kinderen beide handen kunnen gebruiken om zich in evenwicht te houden. De Origin’ vogelnestschommel heeft een groot nest. Hierdoor kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd van de schommel gebruik maken. De schommel is de laatste jaren erg in trek bij kinderen. Ook op dit schoolplein zal het gegarandeerd een groot succes worden!

Tot slot is er een pannaveld toegevoegd voor de voetballers op school. Er zijn enkele spellen ontworpen op de ondergrond waaronder een hinkelbaan, cirkelspel en het koning-keizer-admiraal spel. Begrijpelijke spellen voor een brede doelgroep met zonder twijfel veel speelplezier!

IMG_1780 IMG_1776

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1778 IMG_1775