Natuurspeelplaats, Steenovenstraat Veghel

Proludic voorziet Veghel van een natuurlijke speelplaats dankzij natuurlijke elementen.

1In samenwerking met Gemeente Veghel en Nooijen terreininrichting is er een zeer gevarieerde speelplaats ontstaan waarbij fantasie een belangrijke rol speelt. Er bestaan geen vaste routes dus kinderen kunnen alles zelf ontdekken. Daarnaast leren ze ook nog over de natuur!

Op de foto’s zijn enkele elementen te zien die we hebben mogen plaatsen. Opvallend is dat er gewerkt is met hoogteverschillen. Dit om de speelplaats meer tot leven te laten komen.

Hierboven is de liggende klimboom te zien. Er kan volop geklommen worden en je evenwicht wordt getest. De overige foto’s laten een goed beeld zien van wat er nog meer te beleven is. Stapstenen, stapstammen en een bandentrap met bovenliggend een klimtouw.  Bij de opening van de natuurlijke speelplaats werd alles direct uitgeprobeerd. Het leverde veel blije en enthousiaste kinderen op.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen?

2 3

4 5

 

 

 

 

 

Hieronder zijn nog enkele foto’s toegevoegd die een mooi natuurlijk eindresultaat laten zien.
7

6

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierboven is de wilgentunnel te zien. De eerste foto  toont de situatie vlak na de plaatsing van de wilgentakken. Op de tweede foto staat de wilgentunnel volop in bloei.

8 9

 

 

 

 

 

 

De vogelnestschommel, het stammenpad, de tunnel en boomladder konden niet ontbreken op deze natuurlijke speelplaats. Het is mooi om te zien dat de kinderen er volop gebruik van maken! Klimmen, elkaar ontmoeten, erop klimmen en eraf springen, evenwicht houden, verstoppen… Met gebruik van de eigen fantasie vormen deze natuurlijke elementen elke keer weer een nieuw uitdagend parcours.

10 11