Speeltuinen, Gemeente Leiden

Proludic voorziet 4 Leidse speeltuinen van een nieuw jasje

Proludic heeft dit jaar de Leidse speeltuinen Rondom de Maredijk, Westerkwartier, Zuid-West en de Speelschans voorzien van een nieuw jasje en maakt spelen in Leiden een Buitengewone Belevenis.

Aanleiding voor de metamorfose is de grote ambitie van gemeente Leiden om het ‘spelen in Leiden’ naar een hoger niveau te tillen. In 2014 heeft er daarom een aanbesteding plaatsgevonden voor het leveren en plaatsen van speeltoestellen voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Proludic is één van de vijf leveranciers waarmee een meerjarige overeenkomst is afgesloten.

De stad heeft een rijke historie en een ruim aanbod aan speeltuinen, de teller staat op maar liefst 16 stuks. Onderdeel van de overeenkomst vormt komende jaren de vervanging aan speeltoestellen bij de Leidse speeltuinverenigingen, de zogenaamde ‘Speeloase’s’. In 2016 zijn 9 speeltuinen gerealiseerd. Proludic is door 4 van de 9 speeltuinen als leverancier uitgekozen en heeft dit jaar Rondom de Maredijk, Westerkwartier, Zuid-West en de Speelschans heringericht.

Proludic is erg trots op het resultaat en denkt met een buitengewoon goed gevoel terug op het gehele traject. Van het in januari kennismaken met de diverse besturen, het opstellen van de wensenlijsten, opstellen van de trajectplanning, het innige overleg met alle betrokkenen, de verschillende kinder- en buurtparticipaties, de uitvoering tot en met het uiteindelijke resultaat. De enthousiaste reacties van kinderen, ouders en alle werknemers/vrijwilligers van de speeltuinen zijn hartverwarmend.

Klik op de link en bekijk de volledige case study voor het project Rondom de Maredijk en het project bij Speeltuin de Speelschans.