Vogelwijk, Leiderdorp

Vogelwijk in Leiderdorp een kleurige speeloase rijker!

Samen met de gemeente Leiderdorp startte Proludic het ontwerptraject voor de vernieuwing en herinrichting van de speel- en sportplaats aan de Roerdompstraat. Er werd een klankbordgroep samengesteld bestaande uit bewoners van de Vogelwijk. Het proces heeft geleid tot een veelzijdig en kleurrijk ontwerp. Via het verharde paadje dat aansluit op het trottoir is deze van kunstgras voorziene speeltuin ook prima toegankelijk voor kinderen met een handicap.

Speeltuin Vogelwijk - Roerdompstraat, Leiderdorp (3) (Large)

De inclusieve speeltuin is voorzien van een voor iedereen toegankelijke Vivarea speelcombinatie, die via een trap met zijwangen gemakkelijk en veilig toegankelijk is voor de allerkleinsten. Degenen die meer uitdaging zoeken kunnen via de sporten van de klimboog de toren beklimmen. Aangekomen op het eerste platform bevinden zich een balkon en een speelpaneel. Via een slingervormige brug komen de kinderen in een groot speelhuis met ronde doorkijk raampjes. In en onder dit speelhuis zijn ook zitjes en een tafel aangebracht om even tot rust te komen. De glijbaan mag natuurlijk niet ontbreken in een speelcombinatie.

J3303 Vivarea - Roerdompstraat, Leiderdorp (1) (Large)

Het grote J826 Veerelement ‘Eendjes’ zorgt voor wat dynamiek, hier kunnen vier kinderen tegelijk gebruik van maken. De kleurstelling komt geheel overeen met die van de Vivarea speelcombinatie.

J826 Veerelement - Roerdompstraat, Leiderdorp (1) (Large)

De Vogelnest schommel is een geliefd toestel die het samenspelen bevorderd tussen jong en oud.

J826 Veerelement - Roerdompstraat, Leiderdorp (4) (Large)

Het driedelige duikelrek is uitgevoerd in robinia hout als overgang naar de bomen in de groenstrook achter de speeltuin.

Grafic Games panelen met Roerdompvogel

Als verrassing voor de bewoners zijn een tweetal panelen voorzien van unieke afbeeldingen aangebracht met onze Grafic Games methode. De oorspronkelijke aquarellen van de in het riet geplaatste Roerdomp vogels zijn gemaakt door Mariëlle van Woudenberg. De vogels vormen een verwijzing naar de aan de Roerdompstraat gelegen speeltuin in de Vogelwijk.

Wilt u in uw speeltuin ook een uniek en gepersonaliseerd thema of educatieve afbeeldingen naar voren laten brengen met onze Grafic Games methode? De mogelijkheden zijn eindeloos.