Zuidplas fase 2: Graanakker, Kievitdreef en Puttelaan

Proludic krijgt diversiteit aan opdrachten gemeente Waddinxveen!

Zuidplas Wadinxveen ondergaat een flinke opknapbeurt
In september 2017 ontving Proludic van de gemeente Waddinxveen een aanvraag voor de herinrichting van drie speel- sportplekken in de wijk Zuidplas (fase 2): Graanakker, Kievitdreef en Puttelaan. Voor deze speelplekken is van belang dat de kinderen zich thuis voelen en dat het een prettige omgeving is waar ze veilig kunnen spelen. De speelplek moet een uitdaging voor de spelende kinderen worden. Factoren die de gemeente terug wil zien zijn: veiligheid, zowel van de toestellen als van de speelplek zelf; herbergzaamheid, beschutting; herkenbaarheid. Deze aanvraag is gedaan in de vorm van een mini competitie. In december werd Proludic de opdracht gegund voor alle drie de speelplekken.

De bewoners hebben hier ook een stem in gehad, waaruit per speelplek een plan van eisen is voortgekomen. Binnen de speelplekken is een oplopende moeilijkheidsgraad aanwezig, zodat kinderen tijdens het spelen hun grenzen kunnen verleggen. Voor de valdempende ondergronden is gekozen voor kunstgras.

De Puttelaan is een sportplek voor jongeren van 11 tot 18 jaar, die het meest wordt gebruikt voor voetballen en basketballen. Vanuit de enquête en een eerder gehouden informatieavond in de buurt is de behoefte naar voren gekomen aan een toestel die ook geschikt is voor jonge pubers. Hieruit is een Workout / Calisthenics toestelcombinatie gekomen, waar de jeugd zich lekker op kan uitleven

De Graanakker

Hier is gekozen voor een dubbele schommel (J472A) een een Kidzy (J5508A)

Kievitdreef

Hier is gekozen voor een Vivarea (J3338) en een kinder schommel (J3960)

Puttelaan

Presentatie Proludic - Puttelaan Waddinxveen - A1 Formaat (Large)

Hierbij is gekozen voor een Street Workout (J5201) om het complete lichaam te trainen

Fase 3 bekijken? Deze is hier te zien: https://www.proludic.nl/referenties/case-studies/zuidplas-fase-3-kuyperhoeve